Cliniclands Praktisk guide Blekning

Optident White Dental Beauty

Reveal Clear Aligners Med införandet av Reveal Clear Aligners erbjuder Henry Schein en praktisk lösning för patienter som vill förbättra sitt leende med hjälp av en behandlingsplan som har godkänts av en tandläkare eller tandregleringsspecialist som de själva valt.

ÖVERLÄGSEN PASSFORM Färre tandregleringsfästen behövs, eftersom Reveal passar exakt. Processen har testats i stor omfattning över hela världen. Därför kan du erbjuda Reveal och ha fullständigt förtroende för behandlingsresultatet. UNIKA EGENSKAPER: • Enastående passform. Den unika passformen innebär att all tillgänglig hård- och mjukvävnad i anatomin återges. • Optimerad trimning. Förformad för att fånga upp interproximala kanter och tandköttskanter och ytterligare förbättra kontrollen oberoende av andra material som finns närvarande. • ClearWear-material. Exakta effektnivåer för ett bekvämt och snabbt behandlingsförlopp. • Kristallklara ClearWear-material som garanterat inte fläckas eller missfärgas. • Jämna kanter. Maximerar patientens komfort. VARFÖR ERBJUDA REVEAL? Reveal Clear Aligners erbjuder en ny lösning för att ge dina patienter en pålitlig tandregleringsbehandling som är både bekväm och estetisk. Genom att ge tillgång till praktisk support för implementering och ett stort utbud av unika marknadsföringstjänster ger Reveal din praktik en extra dimension, uppgradering och omsättning.

Tandregleringsskenorna är utformade med hänsyn till estetik och patientkomfort. De är mer genomskinliga än de flesta andra tandregleringsskenor på marknaden. På grund av deras perfekta passform behövs i många fall inga eller bara några tillbehör. Släta, polerade kanter ökar komforten för patienterna.

NOVON ® , den patenterade aktiva ingrediensen i White Dental Beauty-gelen, har en ny egenskap: den förblir stabil vid neutralt pH i sprutan men efter spädning ökar pH snabbt. Denna ökning av pH, från neutralt till alkaliskt, leder till en ökad frisättning av perhydroxyljoner, vilket i sin tur leder till en effektivare blekning. Den unika NOVON®-formulan ger White Dental Beauty-gelen en oöverträffat accelererad blekning som är säker, effektiv och snäll mot tänderna. NOVON® är en exklusiv patenterad teknik (amerikanskt patentnr 8.815.217 B2). VISKÖS GELFORMULERING Gelen håller skenan på plats, liksom skenan håller gelen. Skenans design är viktig för varje blekningsbehandling. Oavsett urholkningar på den labiala ytan måste tandköttskanten förseglas mycket väl. Gelen kommer inte att rinna ut från skenan eftersom den är viskös utan att vara för klibbig och bibehåller optimalt vatteninnehåll. 20 % VATTENINNEHÅLL Det är viktigt att geler är vattenbaserade. Eftersom peroxid torkar ut tänderna hjälper vår gel till att hålla dem så fuktade som möjligt, samtidigt som optimal viskositet bibehålls. KALIUMNITRAT Gelen innehåller även kaliumnitrat (KNO3) - kalium, kväve och syre. Kaliumnitrat är en desensibiliserar som penetrerar tubuli medan gelen oxiderar tänderna, depolariserar nerven och förhindrar ny polarisering. MINTSMAK Många blekningsprodukter innehåller glycerin för att förlänga hållbarheten. Därför kan vissa geler ha en obehaglig smak. WDB-gel innehåller inget glycerin och bibehåller en fräsch, behaglig mintsmak.

White Dental Beauty är en gel av hög kvalitet som används över hela världen för tandblekning. I nära samarbete med världens mest erfarna sjukvårdspersonal och inflytelserika kommentatorer bereds vägen till den senaste utvecklingen och högkvalitativa och kliniskt understödda produkter. White Dental Beauty blekningsgeléer är speciellt framtagna och förpackade för en lyckad behandling. White Dental Beauty har fyra olika blekningssystem, alla försedda med NOVON ® . NOVON Väteperoxid är ett effektivt blekmedel. Perhydroxyljoner som frigörs vid nedbrytningen av väteperoxid ansvarar för blekningseffekten. Nedbrytningen av väteperoxid främjas starkt i alkaliska förhållanden.

FÖR TANDLÄKARE OCH PATIENT Reveal är lätt att integrera i den dagliga tandvården och kan därför appliceras omedelbart. Henry Scheins tandregleringspecialister erbjuder ett komplett kliniskt stöd för systemet, inklusive att informera patienter om fördelarna med denna produkt. Dessutom finns det en Reveal-webbplats för patienter och tandvårdspersonal som ger en omfattande översikt över den patenterade Reveal- produkten, vanliga frågor och en steg-för-steg-presentation av Reveal-processen. På så vis tillhandahålls även gott stöd till patienter. ARBETSFLÖDET Behandlingsplaner för Reveal skickas inne i Henry Schein Ones webbportal Digital Dental Exchange (DDX®). Här kan tandvårdspersonal skicka in, granska och följa upp information och behandlingsplaner. Tandläkare och ortodontister kan ladda upp digitala bilder eller till och med skicka traditionella utskrifter om så önskas. Direkt efter att all patientinformation har laddats upp skapar Reveal Lab en rekommendation för en behandlingsplan som måste godkännas av tandvårdsspecialisten. Tandläkaren eller ortodontisten kontrollerar och bedömer behandlingen, övervakar patientens förlopp och justerar behandlingen vid behov.

SYRE

FOSFOR

KVÄVE

VÄTEBINDNING

VÄTE

UREA

VÄTEPEROXID

NATRIUMTRIFOSFAT

4

Praktisk guide Blekning

5

Beställ online via www.cliniclands.se eller via telefon på 0410 - 741 220

Powered by