Cliniclands Praktisk guide Endodonti

KAPITEL 6 apparatur

Coltène CanalPro Jeni Endomotor 890183

Fristående ”navigering” i rotkanalen tack vare revolutionerande programvara. Ett helt nytt drivkoncept med fristående hjälpsystem, vilket gör prepareringen av rotkanalen mycket säkrare, effektivare och överraskande enkel. Digitalt hjälpsystem som använder sig av komplexa algoritmer för att styra instrumentets rörelse med millisekundintervall. Den roterande rörelsen och varvtalet ställs kontinuerligt in på grundval av strömstyrka och vridmoment. Inbyggd apexlokalisator med längdmätning i realtid och ljudsignaler garanterar ännu högre säkerhet vid mekanisk och kemisk preparering. • Välj mellan Reciproc och kontinuerlig rörelse • Mycket användarvänlig, med möjlighet att välja mellan olika program • Trådlös; batteriet klarar två timmars kontinuerlig användning • Ingen fotpedal – på/av-knapp på vinkelstycket • Med vinkelstycke 6:1 Total frihet : Sömlös kombination av en trådlös motor med kontinuerlig och reciprokerande rörelse, med intelligensen hos en iPad. X-SMART iQ lägger ribban på en ny nivå i fråga om ergonomi och användarupplevelse. Endo Partner : X-SMART iQ är en helt digital plattform som hjälper dig under alla steg av den endodontiska behandlingen – från patientupplysning till hantering av alla behandlingsdata. Framtidssäkrad: X-SMART IQ har utvecklats för att växa med din praktik – olika behandlingsapparater, tjänster och hjälpmedel är interaktivt integrerade i en och samma lösning. X-SMART iQ förenar sömlöst en trådlös motor som kan användas med roterande och reciprokerande filsystem med intelligensen hos en iPad och lägger ribban på en ny nivå när det gäller ergonomi och användarvänlighet. Som en helt digital plattform hjälper X-SMART iQ under varje fas av den endodontiska behandlingen – från patientupplysning till datainsamling. Med Propex iQ är intelligent längdmätning det perfekta tillskottet till X-SMART iQ-systemet. Stegen i behandlingssystemet kan följas både i kombinerat och i fristående läge. Genom att kombinera X-Smart iQ med Endo iQ-appen får du tillgång till extra avancerade möjligheter. Ingen iPad medföljer.

60023659

BA International NiTi hoekstuk Endo 9792867 BAE35 för mikromotorer - 115:1 9792868 BAE45 för luftmotorer - 66:1

• Endodontiskt vinkelstycke med momentkontroll utan att behöva någon bordsenhet – ansluts direkt till motorn • Kan användas med alla gängse roterande NiTi-filar på marknaden • Enkel momentinställning med unik magnetisk ring (fem momentnivåer) • System med återrotation för att undvika att en fil fastnar i en kanal och onödigt vridmoment • Levereras med apex clip-koppling

Förpackningen innehåller: Endo Motor Control-enhet, motor med kontakt för apex-mätning, isolerat vinkelstycke 1:1, Bluetooth fotpedal, apex kabelset och nätsladd.

Dentsply Sirona SIRONiTi Apex 261627 SIRONiTi Apex 6174234 – Retardation 115:1 404318 SIRONiTi Air+ Apex 6324615 – Retardation 66:1

SIRONiTi Apex och SIRONiTi Air Plus Apex är vinkelstycken med en momentbegränsningsfunktion: så snabbt inställt vridmoment uppnås hindrar den förgyllda magnetiska kopplingen att filen fastnar i rotkanalen till följd av återrotation. Med apex clip-koppling.

Dentsply Sirona X-Smart Plus Endomotor 433690 A1032

VDW Reciproc direct 648427 V04 1095 025 000

Dentsply Sirona X-Smart iQ Trådlös endomotor 547354 A10540

Upplev det första reciprokerande vinkelstycket • Reciproc direkt-vinkelstycke kan fästas direkt på mikromotorn på dentalenheten • Den knyter enkelt an till din elektriska eller luftmotor, för att du ska komma i gång med Reciproc one file endo • Upplev den innovativa teknik som säkert och effektivt driver Reciproc-instrumenten

Innehåll: Ett vinkelstycke Reciproc direct, 24 Reciproc blue-instrument (25 mm) sterila (12 st R25, 6 st R40, 6 st R50), ett ståndrör för smörjoljesprej, användarguide och bruksanvisning.

Förpackningen innehåller: X-SMART iQ vinkelstycksmotor, X-SMART iQ vinkelstycke och X-SMART iQ iPad mini skyddsfodral. Ingen iPad medföljer.

Endomotoren För att begränsa risken för instrumentfraktur finns specialmotorer och -vinkelstycken som kan ställas in på ett visst varvtal som anses säkert. Motorn har ofta momentstyrning, varigenom motorn stannar när instrumentet möter ett visst motstånd. Vissa motorer har ett filbibliotek med alla parametrar för användning redan inprogrammerade.

Dentsply Sirona X-SMART iQ & Propex iQ Basic Startset Trådlös endomotor 822555 Förpackningen innehåller: X-SMART iQ vinkelstycke, en Propex iQ apexlokalisator med tillbehör och ett Endo iQ ställ.

BA International Optima E+ Trådlös Endo Unit

Kompakt och ergonomiskt utformad trådlös endomotor med inbyggt vinkelstycke i ett. • Fem program, inklusive auto-reverse- och auto-stop-program • Två program för reciprokerande filsystem • Enheten kan användas med alla filar av D-typ, inklusive NiTi

9796027 BAE370R

• Varvtal: 100-600 v/min • Vridmoment: 1-4 N.cm

Beställ online via www.cliniclands.se eller per telefon på 0410 - 741 220

Praktisk guide Endodonti 2022

18

19

Powered by